Etusivu     Yritykset ja Business     Koti     Autoasiaa     Rakentaminen     Uusi tekniikka ja tietokoneet     Teatteri     Internet     vaatteet ja kaupat     Matkailu     Terveys     Turvallisuuspalvelut     Valokuvaus ja valo     Kiinteistöt     Rakennustekniikat     Hautajaiset     Lemmikit    

 

Hyödynnä uutta tekniikkaa


 

 
Mutta älä liikaa. Kaikenlaiset nykyajan vempeleet ovat tulleet autoihinkin jäädäkseen. Navigaattori yleistyi jo useita vuosia sitten, mutta senkin käytössä pitäisi muistaa maalaisjärki. Eikös se eräs tapaus kääntynyt 80:n vauhdista vasemmalle koska navigaattori niin käski. Sitten kun tapausta selviteltiin niin kyllä poliisi ensimmäisenä kysyi, että miksi käännyit vaikka sinne vasemmalle ei edes ollut tietä.
Kymmenisen vuotta sitten ajoin Virossa taksilla ja kuskilla oli sellainen pieni televisio siinä kojelaudalla. Kaveri katseli tv:tä samalla kun kuskasi meitä. Ja kun kuva ei ollut kauhean hyvä niin ehti siinä samalla ajon aikana säätämään antennia ja etsimään parempaa kanavaa pikkusäätimillä.
Eikä ole mitenkään tavatonta että ajon aikana hoidetaan työasioitakin. Kannettava tietokone, tabletti ja älypuhelin on parhaillaan yhtä aikaa esillä, joten kyllä siinä vähän herpaantuu muun liikenteen huomioiminen. Jonkun pitäisi keksiä sellaiset puhelimen kuoret, jotka estäisivät älypuhelimen räpläyksen ajon aikana. Tai jos ei puhelimen kuoret niin sitten joku toinen vastaava lisälaite, joka tekee saman asian.
 
It-arkkitehtuuri
It-arkkitehtuuri on prosessin kehittäminen suunnitelmallista information technology tekniset tiedot, mallit ja ohjeet, käyttäen erilaisia tietotekniikan merkinnät, esimerkiksi UML, yhtenäisen tietotekniikka-arkkitehtuuri kehys, muodollisen ja epävirallisen tietotekniikan ratkaisu -, yritys-ja infrastruktuuri-arkkitehtuurin prosesseja.
Suomessa palveluja tarjoaa moni yritys kuten www.coala.fi
Näitä prosesseja on kehitetty viime vuosikymmeninä, vastauksena vaatimus yhtenäinen, johdonmukainen lähestymistapa toimitus tietotekniikan valmiuksia. Ne on kehitetty tietotekniikan tuotteen myyjät ja riippumattomia konsulttiyrityksiä, joka perustuu todellisiin kokemuksiin tietotekniikan markkinapaikka ja yhteistyö muun teollisuuden sidosryhmien, esimerkiksi Avoin Ryhmä. Parhaita käytäntöjä It-arkkitehtuuri kannustaa käyttämään avoimia teknisiä standardeja ja globaalin teknologian yhteentoimivuutta.
It-arkkitehtuuri voidaan kutsua myös korkean tason kartta tai suunnitelma tieto-omaisuutta organisaation, mukaan lukien fyysinen rakennuksen suunnittelu, joka pitää laitteisto. 
Grady Booch, Ivar Jacobson, ja James Rumbaugh ovat akkreditoitu kanssa kehittämään ensimmäisen Unified Modeling Language (UML), laajalti käytetty tekniikka modeling language. 
IBM oli varhainen kehittäjä muodollinen ratkaisu ja infrastruktuurin arkkitehtuurin menetelmiä, joilla tietotekniikan. 
 
Kokonaisarkkitehtuuri on määritelty seuraavasti: "suunnitelma yrityksen, joka tarjoaa yhteistä ymmärrystä organisaation ja käytetään yhdenmukaistaa strategiset tavoitteet ja taktisia vaatimuksia." Ihmiset, jotka kehittävät ja ylläpitävät kokonaisarkkitehtuuria, tunnetaan joskus nimellä kokonaisarkkitehti. Joskus käytetään myös termiä yritysarkkitehtuuri. Lisää aiheesta coala.fi/palvelut/kokonaisarkkitehtuuri.
Kokonaisarkkitehtuuri on silta yrityksen liiketoimintamallin ja yrityksen strategia ja liiketoiminnan toiminnot yrityksen toisella puolella. 
Termi Kokonaisarkkitehtuuri  käytetään usein arkkitehtonisesti kuvaamaan yritystä tai liiketoimintayksikköä, arkkitehtonista mallia tai itse ammattia. Object Management Groupin (Business Architecture Group, OMG) liiketoiminnan arkkitehtuurin työryhmä (2010) kuvailee sitä "organisaation mallina, joka tarjoaa yhteisymmärryksen organisaatiosta ja jota käytetään strategisten tavoitteiden ja taktisten vaatimusten yhdenmukaistamiseen."  OMG: n mukaan tämäntyyppinen suunnitelma kuvaa "yrityksen rakennetta hallintorakenteen, liiketoimintaprosessien ja yritystietojen kannalta".  Yrityksen arkkitehtuurin ammatti keskittyy ensisijaisesti motivoivaa, operatiivista ja analysointikehystä, jotka yhdistävät nämä yrityksen näkökohdat yhteen.  Liiketoiminta-arkkitehtuurin keskeinen piirre on se, että se edustaa liiketoiminnan todellisia näkökulmia ja miten ne toimivat vuorovaikutuksessa. Se on kehitetty monitieteellisellä harjoittelualueella, joka keskittyy määrittämään ja analysoimaan huolenaiheita siitä, mitä yritys tekee, miten se tekee, miten se organisoidaan ja miten se realisoi arvon.  Sitä käytetään suunnittelemaan kilpailukykyisiä rakenteita ja prosesseja, hyödyntämään olemassa olevia vahvuuksia ja etsimään mahdollisia investointimahdollisuuksia, jotka edistävät liiketoiminnan tavoitteita ja edistävät innovaatiota.  Tämän liiketoiminta-arkkitehtuuripyrkimyksen tuotteita kehitetään, tehdään liiketoimintaa koskevia päätöksiä ja ohjataan niiden toteutusta.  Käytännössä arkkitehtuuritoiminta toteutetaan itsenäisesti tai osana yrityksen arkkitehtuuria. Vaikka yritysarkkitehtuurin käytäntö aiemmin oli keskittynyt ennen kaikkea muutoksen teknologisiin näkökohtiin, käytäntö kehittyy nopeasti käyttämään tiukkaa liiketoiminnan arkkitehtuurista lähestymistapaa myös muutoksen organisatoristen ja motivoivien näkökohtien käsittelemiseen.  Liiketoiminta-arkkitehtuurin ja yritysarkkitehtuurin välinen linjaus on dynaamisten alojen luonnollinen arkkitehtoninen linjaus. Yritysten arkkitehtuuri edustaa liiketoimintaa ilman IT-arkkitehtuuria, kun taas yritysarkkitehtuuri tarjoaa kokonaisvaltaisen kehyksen liike- ja IT-arkkitehtuurille. 
 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2007-2016 Yhteystiedot: HC Gaz Suomi | hcgaz@hcgaz.com