Etusivu     Yritykset ja Business     Koti     Autoasiaa     Rakentaminen     Uusi tekniikka ja tietokoneet     Teatteri     Internet     vaatteet ja kaupat     Matkailu     Terveys     Turvallisuuspalvelut     Valokuvaus ja valo     Kiinteistöt     Rakennustekniikat     Hautajaiset     Lemmikit    

 

Lemmikit


 

 

Koiranruoka viittaa erityisesti koirien kulutukseen tarkoitettuihin elintarvikkeisiin. Kuten kaikilla lihansyöjillekin, koirilla on terävät, terävät hampaat ja niillä on lyhyet ruoansulatuskanavat, jotka sopivat paremmin lihan kulutukseen. Tästä luonnollisesta lihansyöjästä huolimatta koirilla on yhä onnistunut sopeutua tuhansia vuosia selviytymään ihmisen olemassaolon lihasta ja muista lihasta ja jäännöksistä ja menestymään erilaisissa elintarvikkeissa. Ainoastaan ​​Yhdysvalloissa koiranomistajat käyttivät yli 8,6 miljardia dollaria kaupallisesti valmistetuilla koiranruoilla vuonna 2007. Jotkut ihmiset tekevät omia koiranruokia, syöttävät koiriaan aterioita, jotka on valmistettu päivittäistavarakaupasta tai terveysruokakaupasta ostetuista ainesosista tai antavat koirille raakaa ruokavaliota. Joidenkin mielestä tällainen koiranruoka on parasta.

Koiranruokien tiettyjen ainesosien tiedetään olevan avain allergioista. Lemmikkieläinten omistajien suosittu usko on, että vehnän ja soijapavut ovat koiran allergioiden johtavia syitä . Kuitenkin monet eläinlääkäreiden tukemat tutkimukset eivät ole osoittaneet vehnää ja soijapapuja tärkeimpinä allergialähteinä ja itse asiassa syyttävät lihaproteiinia suurimmalle osalle allergiat: naudanliha, kana, lammas jne. Useita "viljaa vapaita" koiranruokia on saatavilla, jotka väittävät lieventääkseen tällaisia ​​allergioita koirilla; kuitenkin, kun otetaan huomioon nykyinen tutkimus, että todellinen vehnä / vilja allergia on harvinaista koirilla, näistä ruokavalioista pidetään kiistanalaisia, kimmoisia tai tarpeettomia eläinlääkäreitä.  Ruokavalioon allergiat koirista valmistetaan vain rajoitetuista ainesosista tai hypoallergeenisista resepteistä  Rajoitetut ainesosat helpottavat epäiltyjen allergeenien tunnistamista. Hypoallergeenisissä resepteissä valmistajat käyttävät niitä ainesosia, jotka eivät todennäköisesti aiheuta allergioita koirille, kuten kana-, karitsalle, kaloille ja maissille. Ruoka-allergiat muodostavat noin 10% kaikista allergioista koirilla, mikä on yleisin syy kirppupalo-allergioiden ja atopy-inhalaation jälkeen. Ruoka-aineallergiat muodostavat yleensä 20% koirien kutinaa ja naarmuuntumista aiheuttavista syistä. Yksi hyvä esimerkki on monille koirille parhaaksi havaittu viljaton koiranruoka.
 
Kissanruoka on kissojen ruokinta. Kissat tarvitsevat erityisiä ravintoaineita.Tietyt ravintoaineet, mukaan lukien monet vitamiinit ja aminohapot, heikentävät valmistuksen aikana käytettäviä lämpötiloja, paineita ja kemiallisia käsittelyjä, minkä vuoksi ne on lisättävä valmistuksen jälkeen ravitsemuksellisen puutteen välttämiseksi. Esimerkiksi lihassa esiintyvä aminohappo-tauri hajoaa käsittelyn aikana, joten synteettinen tauriini lisätään normaalisti myöhemmin. Pitkäaikainen tauriinipuutos voi johtaa verkkokalvon rappeutumiseen, näkökyvyn heikkenemiseen ja sydänpysähdykseen. Siksipä laadukas kissanruoka on tärkeä asia.
Kissat ovat pakollisia lihansyöjiä, toisin sanoen ne ovat totta lihansyöjiä ja riippuvat eläinten lihassa olevista ravintoaineista ruokavaliota varten. Jopa kotieläimiä kissat nauttivat tuoreesta lihasta jyrsijöiltä, ​​kaneilta, sammakkoeläimiltä, ​​linnuilta, matelijoilta ja kaloilta, mutta kissat ovat myös opportunistisia syöttöjä ja kykenevät helposti keittämään ruokaa [10] sekä kuivattua kissanruokaa tarjotessaan, jos tämä ruoka on mautonta . Kissojen luonnollinen ruokavalio ei näin ollen sisällä mitään kasviaineksia, vaikka kissojen tiedetään syövän tiettyjä kasveja ja ruohoja ajoittain, tavallisesti emetiksi. Kissat eivät kykene syntetisoimaan välttämättömiä ravintoaineita, joita tarvitaan selviytymiseen, mukaan lukien aminohapot tauriini ja arginiini, joten nämä ravintoaineet on hankittava tuoreesta lihasta luonnollisessa ruokavaliossa. Kissalla ei ole erityistä fysiologiaa ravinteiden tehokkaaseen uuttamiseen kasvipeitteisiltä materiaaleilta, ja ne edellyttävät runsaasti proteiineja ruokavaliota, minkä vuoksi juuri tuhoutuneen saaliin suuret energialihat ovat optimaalisia elintarvikkeita.


     
           
           
           
           
 
Copyright © 2007-2016 Yhteystiedot: HC Gaz Suomi | hcgaz@hcgaz.com